Будівля Центру соціально-психологічної реабілітації у м. Коростені

«Пережити і не нашкодити собі»

Пандемія коронавируса в світі - топ тема всіх новин розмов.  COVID-19 дістався і до України.  Багато хто вже встиг запастися продуктами і самоізолюватись.  Але важливо пам'ятати не тільки про фізичне здоров'я, але і про психологічний.

 

1.Не думати і не говорити постійно про вірус і взагалі про проблеми.  Скарга послаблює імунну систему людини.  Якщо ви турбуєтеся, намалюйте це і порвіть.І вам стане легше.

  1. Існує поняття "соціальне зараження", коли люди накручують один одного в розмові. Ми майже нічого не знаємо. Тому гальмуєте всіх, хто починає вас втягувати в свої страхи: це теж інфекція для ваших емоцій.
  2. Чудовий привід перейти на більш здорове харчування. Швидкі вуглеводи дають приплив енергії, які дитина не може виробити в квартирі. І взагалі солодке послаблює організм і створює ідеальне середовище для інфекцій і грибків.  Тому скажіть, що це профілактика короновіруса.
  3. Вже багато хто зробив запаси додому. Битви в супермаркетах відбуваються часто, але в цьому немає необхідності.
  4. Декілька хвилин в день приділіть концентрації на чомусь дуже приємному. Красивих кольорах, спогадах або місці. І дайте собі відчути цю насолоду.
  5. Кожен день обов'язково присвятіть хоча б 15 хвилин фізкультури. Віруси бояться сильних і позитивних людей.
  6. Пам'ятайте: ми вже багато чого пережили, і це пройде. У нас все добре! Життя - це зміна, стабільність перетворює людину на лінивця.  Тому з новими проблемами приходить нова активність та можливості.

 

Практичний психолог Закусило Аліна