Будівля Центру соціально-психологічної реабілітації у м. Коростені

Фахівці Центру соціально-психологічної реабілітації населення у м. Коростені з метою психологічної підтримки регулярно відвідують військових, які перебувають на лікуванні в медзакладах міста. Під час чергового візиту до лікарні, психологинею центру Олесею Швець були передані пакунки з чоловічими речами для приймального відділення, які дуже потрібні для хворих. Також проведена бесіда з лікарями з метою емоційного розвантаження, бо їх професія щодня приносить, як фізичне так і моральне виснаження. Дбайте про своє ментальне здоров’я!

 

27 березня 2024 року психологинею Центру соціально-психологічної реабілітації населення у місті Коростені Олесею Швець спільно з психологічною службою Коростенського міського ліцею №4 був проведений тренінг для педагогів на тему: «Формування ефективної комунікації педагога з дітьми».   На тренінгу розібрали нестандартні ситуації, які можуть виникнути під час навчального процесу та шляхи їх вирішення. Виокремили  складові ефективної комунікації з дітьми. Також розглянули кілька практичних вправ для відновлення власних сил і ресурсів. Педагогам особливо важливо залишатись в ресурсі, що є основою успішної взаємодії педагога з дітьми. На заході також були присутні члени сімей військовослужбовців.

   

У наш час слід приділяти увагу психологічній реабілітації всіх верств населення, а особливо тих хто має обмежені фізичні можливості, або проблеми зі здоров’ям. Крім того, психологічної підтримки потребують і лікарі, бо перебувають у стані постійного емоційного напруження. З метою подальшої співпраці психологом центру соціально-психологічної адаптації  було відвідано Коростенську Міську Лікарню і поліклініку. Сподіваємось на подальшу співпрацю і її позитивні результати.

 

Соціальна підтримка військовослужбовців та їх сімей — це питання, яке завжди на часі. 22 листопада 2023 року дружинами військовослужбовців при допомозі соціального педагога  Ярослави Левченко Центру соціально-психологічної реабілітації населення у м.Коростені було організовано відправлення на передові позиції до військових 115 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ у Житомирській області м. Коростеня посилок із продуктами харчування, засобів особистої гігієни, змінного одягу та інших речей за їхнім запитом.

 Разом і спільними зусиллями – до Перемоги! Слава Україні!

01.11.2022 року при здійсненні чергової реєстрації осіб, що перебувають на обліку Коростенського РВ №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області спільно з практичним психологом Центру соціально-психологічної реабілітації у м.Коростень Кокошою Романом та працівником Центру Пашинським Іваном було проведено спільну роботу спрямовану на надання інформаційної консультації, як допомогти собі та іншим у складних життєвих ситуаціях.
Бесіди проведені із підобліковими засудженими були змістовними, насичені корисною інформацією та розвиваючими. Проведення спільних заходів органу пробації та Центру соціально-психологічної реабілітаціїє практичною реалізацією взаємодії, з метою допомоги особам, які потрапили в складні життєві обставини